Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
nl-site de-site

volg Strandcampings.nl op: twitter-icon twitter-icon

Natuur

Genieten van de natuur

BEKIJK ALLE NATUUR BERICHTEN
Nationaal Park de Duinen van Texel
CONTACTGEGEVENS
Bezoekerscentrum Duinen van Texel / Ecomare ,Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog
www.staatsbosbeheer.nl

Nationaal Park de Duinen van Texel

Een bezoek aan Texel brengt altijd weer dat heerlijke eilandgevoel. Uitwaaien op het strand of fietsen door de duinen, langs oude boerderijen en levendige dorpen.

Voor natuurliefhebbers valt er veel te genieten in Nationaal Park de Duinen van Texel. Avontuurlijke paden voeren langs natte heidevelden en fraaie duinmeren. Texel is vooral een vogelparadijs. Overal broeden en scharrelen er vogels. Texel ontvangt zo'n 800.000 bezoekers per jaar. Maar buiten het hoogseizoen vindt u er alle rust.

Texel is het grootste van de waddeneilanden. Een eiland gevormd door de wind, de zee en de mens. Overal zijn de sporen van oude dijken te zien. De duinen van Texel hebben de status van nationaal park. Ze zijn dan ook heel bijzonder. Met uitgestrekte duinen, natte duinvalleien en duinbossen. Maar ook open strandvlaktes waar de wind nieuwe duinen vormt. De vogelrijkdom van Texel geniet internationale faam. Elk voor- en najaar is het een komen en gaan van trekvogels. Als het wad droogvalt, wemelt het van de steltlopers, eenden en meeuwen.


Terug naar alle natuur berichten

De Nollen Natuurvakantie in Noord-Holland Vakantie aan zee Wandelen en Fietsen aan zee Hurren bij het strand Strandvakantie Noord-Holland